تاريخ : 27 بهمن 1395 | 7:28 | نويسنده : ss

 

روایاتی بیان می کند که امام، مانند کعبه است و مردم باید به سراغ او بروند.

به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در روایاتی بیان شده است که امام، مانند کعبه است و مردم باید به سراغ او بروند. معنای این تشبیه با کمک از دو حدیث زیر بیان می شود:
 
عرض كردم: اى آقاى من آیا این امر امامت از آن شما نیست؟ امام باقر (ع) فرمود: چرا. عرض كردم: پس براى چه از حق خودتان صرف نظر كردید، در صورتى كه خداى تعالى فرماید: «و پیكار كنید در راه خدا آن گونه كه شایسته جهاد او است، او برگزید شما را، سوره حج، آیه ۷۸» فرمود: پس چرا امیر المؤمنین(ع) از حق خود صرف نظر كرد؟ جابر گوید: خود آن حضرت فرمود: چون یاورى نیافت، آیا نشنیده‌‏اى كه خداى تعالى در داستان لوط فرماید: « لوط گفت: كاش مرا بر شما نیرویى بود یا پناه مى‌‏بردم به پایگاهى سخت، سوره هود آیه ۸۰» و به طور حكایت از حضرت نوح(ع) فرماید: «خدا را خواند كه منم مغلوب پس یارى فرما، سوره قمر، آیه ۱۰» و در داستان موسى(ع) فرماید: « موسى عرض كرد پروردگارا من مالك نیستم جز خودم و برادرم را پس جدایى افكن میان ماو گروه فاسقان، سوره مائده، آیه ۲۵» پس در جایى كه پیغمبر چنین باشد وصى او از پیغمبر عذرش بیشتر است، اى جابر مثل امام مثل كعبه است كه نزدش مى‏‌روند، و او نزد كسى نیاید.(۱)
 
عرض كردم: اى بانوى من حضرت زهرا (س) سؤالى دارم كه در سینه من خلجان كرده و مى‌‏خواهم از شما بپرسم؟ فرمود: بپرس، عرض كردم: آیا رسول خدا صلّى اللَّه علیه و آله پیش از مرگش به امامت على علیه السّلام تصریح كرد؟ فرمود: بسیار عجیب است! آیا روز غدیر خم را فراموش كرده‌‏اید؟ عرض كردم: بلى (قصه غدیر خم) صحیح است، ولى به آنچه در پنهانى رسول خدا (ص) به شما خبر داده مرا آگاه فرما.
 
فرمود: خدا را گواه مى‌‏گیرم كه شنیدم مى‌‏فرمود: على بهترین كسى است كه او را پس از خود در میان شما مى‌‏گذارم؛ و او امام و خلیفه بعد از من مى‌‏باشد، و پدر دو سبط من است، و نه تن از صلب حسین امامان نیكوكارند، كه اگر پیرویشان كنید ایشان را راهنمایانى هدایت‏ كننده وهدایت شده مى‌‏یابید، و اگر مخالفتشان كنید اختلاف تا روز قیامت در میان شما باشد، عرض كردم: اى بانوى من پس براى چه از گرفتن حقش خوددارى كرد؟ فرمود: اى ابا عمر رسول خدا(ص) فرمود: مثل امام یا آنكه فرمود: مثل على(ع) همانند كعبه است كه به سوى او روند و او به جانب كسى نیاید.(2)
 
پس مساله این است که امام زمانی می تواند وظیفه رهبری خویش را انجام دهد که امت، گوش به فرمان او باشند. و اگر امت گوش به فرمان امام نباشند، امامت ضامن نجات جامعه از گمراهی نیست.
 
[۱]. الإنصاف فى النص على الأئمة ع با ترجمه رسولى محلاتى، ترجمه ‏فارسى، ص۱۸۲.
[۲]. الإنصاف فى النص على الأئمة ع با ترجمه رسولى محلاتى، ترجمه ‏فارسى، ص۴۱۲

 ارواح در برزخ به چند گروه تقسیم می شوند و این تقسیم بندی بستگی به رفتار انسان ها در این دنیا دارد. به گزارشحوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ارواح در عالم برزخ سه گروه اند، گروهی در نعمت و شادی و در بهشت برزخی و گروهی در رنج و عذاب و شکنجه های روحی(جهنم برزخی) و گروهی در بی خبری محض خواهند بود و فقط در قیامت زنده شده و خواهند دانست که پس از مرگ در برزخ بوده اند. 1.گروه اول جریان مرگ و حوادث بعد از آن بر انسان از جهات بسیاری شبیه مسئله خواب است. گروهی در خواب در بی خبری محض به سر مۍبرند و پس از بیدار شدن وقتی خواب خود را می سنجند نمی دانند که چند ساعت خوابیده اند. 2.گروه دوم دومی آنکه انسان در خواب می بیند در نعمت و شادی است و به تمام آرزوهای خویش رسیده و در یک راحتی و آسایش مافوق تصور زندگی می کند، حتی بعد از بیدارشدن ناراحت می شود که ای کاش بیدار نمی شدم. 3.گروه سوم گروهی در خواب می بینند در عذاب و گرفتاری اند، گردن او را می فشارند و قدرت دفاع ندارد، دشمن او را تعقیب می کند ولی نمی تواند فرار کند و بطوری که گاهی فریاد می کشد و به صدای خود از خواب بیدار می شود و در عرق خیس شده است. بطور کلی میتوان حالات سه گروه را در عالم برزخ از این سه نوع خواب فهمید و این فقط بطور مثال است، چرا که عالم برزخ یقینا بصورت خواب نخواهد بود، بلکه ارواح در آنجا فعالیت و شعور و توجه و ادراکی غیر از عالم خواب خواهند شد که تا وقتی نمردیم قدرت فهم آن را نداریم. منبع:عالم برزخ را بیشتر بشناسیم، حمزه کریم‌ خانی


تاريخ : 27 بهمن 1395 | 7:28 | نويسنده : ss
مهدے جان

درد فراق، ساده مداوا نمی شود
باید به هم رسید، و الّا نمی شود

از شنبه بسته ایم به جمعه دخیل اشک
تا تو نیایی این گره ها وا نمی شود

هر شب به این امید که یک آن ببینمت
کوچه به کوچه می دوم اما نمی شود

بی خود دلم خوش است به اشعار انتظار
این شعرها برای من آقا نمی شود

یک گوشه چشم تو دل ما را ربود و برد
مجنون که بی خود عاشق لیلا نمی شود

مثل منِ گدا سر کویت زیاد هست
اما کریم مثل تو پیدا نمی شود

⚜اللهم عجل لولیک الفرج ⚜

 


فرض کنیم داریم طبق معمول زندگی میکنیم که خبر میدن فلان عزیز از فلان شهر بناست یکی از همین روزها بیاد.
دیگه نمیتونیم معمولی زندگی کنیم، خونه رو هر روز تمیز نگه میداریم و نمیزاریم بهم ریخته و کثیف بشه، ظرفهای غذا همیشه شسته و مرتبه و تل انبار نمیشه توی آشپزخونه، لباسهامون مرتب و اتو کشیده هست، زنگ درب منزل رو کنترل میکنیم خراب نباشه، تلفن اگر قطعه سریع بدهی ها رو پرداخت میکنیم که وصل بشه، اتاقی توی منزلمون برای اون مهمان عزیز آماده میکنیم و ...
اینکه میفرمایند انتظار سازنده هست همینه
ما ادعا داریم منتظریم پس باید خانه دلمون پاک باشه، روحمون از صفات ناپسند زدوده بشه، ظرفهامون آماده پذیرایی حقایق، گوش به زنگ شنیدن حکمت، ارتباط روحیمون رو وصل کنیم، اتاق دلمون مهیای میهمانی عزیز باشه
به مناسبت بد نیست عرض کنم هر آمدنی رفتنی هم داره ماه رمضان نزدیکه و میزبان حضرت هستند و ما میهمان. حالا که ما یکسال انتظار کشیدیم لباس تقوا بپوشیم و به امید ضیافتی معنوی ما بریم میهمانی.
شخصی که در طول سال یه یا صاحب الزمان از زبانش در نمیاد، از منتظرین نیست و اینجا با صاحب خانه بیگانه هست، وقتی در خانه دلش اتاقی برای حضرت، در خلوتش نداره انتظار نداشته باشه توی این میهمانی از توی حیاط بیشتر داخل ببرندش.


تاريخ : 27 بهمن 1395 | 7:28 | نويسنده : ss
 

⬅️خاتم الاوصياء


تاريخ : 27 بهمن 1395 | 7:28 | نويسنده : ss
 


تاريخ : 27 بهمن 1395 | 7:28 | نويسنده : ss

پرسش_پاسخ_مهدوی


تاريخ : 27 بهمن 1395 | 7:28 | نويسنده : ss
 

تمثیلات_استاد_رنجبر:


افسران - مـردان واقـعی سـرزمینم...


تاريخ : 27 بهمن 1395 | 7:26 | نويسنده : ss
کسانی که گذشته را
فراموش می کنند,
محکوم به تکرار آن هستند.
کسانی که گذشته را نمی دانند,
محکوم هستند که
هر چیزی را باور کنند.